Reseptit

Lohimunakasrulla

Tarjoa isänpäivän aamiaisella munakasrullaa, juustolla ja vihanneksilla täytettyjä sämpylöitä, kahvia sekä tuoremehua.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 dl maitoa
  • 150 g pakastepinaattia
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 6 munaa
  • 1 tl mineraalisuolaa

täyte:

  • 300 g lämminsavulohta
  • 1 nippu tilliä
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 200 g katkaraputuorejuustoa

koristeeksi:

  • kylmäsavulohta

Valmistusohje

Sekoita maito, sulanut pakastepinaatti ja vehnäjauhot tasaiseksi taikinaksi. Vatkaa munat kevyeksi vaahdoksi ja lisää vaahto muiden aineiden joukkoon. Mausta taikina mineraalisuolalla.

Kaada taikina öljytyn leivinpaperin päälle uunipannuun. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia.

Perkaa savulohi ruodottomiksi paloiksi. Hienonna tilli sekä ruohosipuli. Sekoita savukala sekä hienonnetut yrtit katkaraputuorejuuston joukkoon.

Levitä täyte vähän jäähtyneen munakaslevyn päälle. Kääri munakaslevy täytteineen rullalle ja leikkaa annospaloiksi. Voit koristella rullan kylmäsavulohiruusukkeilla. Rulla maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.

X