Lohipastrami ja tillimajoneesi
Tarjoa lohipastrami ja tillimajoneesi alkupalana jääfenkolin ja saaristolaisleipämurun kanssa.
Ainekset
- 500 g nahatonta ja ruodotonta lohen keskiosaa
- 1.5 dl karkeaa merisuolaa
- 1 l vettä
- 1 tl mustapippuria
- 2 tl fenkolinsiemeniä
tillimajoneesi:
- 2.5 dl rypsiöljyä
- 1 puntti tilliä (80-100 g)
- 1 kananmuna
- 1 tl Dijon-sinappia
- ripaus suolaa
- tilkka sitruunamehua
jääfenkoli:
- 1 pieni fenkoli
- vettä ja jäitä
saaristolaisleipämuru:
- 50 g (2 viipaletta) saaristolaisleipää
- nokare voita
- oliiviöljyä
- suolaa
Valmistusohje
1. Leikkaa lohesta 2-3 suorakaiteen muotoista palaa. Kiehauta vesi ja suola, anna jäähtyä. Laita lohenpalat suolaveteen ja siirrä jääkaappiin maustumaan 1,5 tunniksi. Murskaa mustapippuri ja fenkolinsiemenet. Ota lohet jääkaapista, kuivaa palat talouspaperilla ja pyörittele mausteissa.
2. Kuumenna paistinpannu ja paista lohet pikaisesti kuumalla pannulla siten, että pinta saa kauniin värin. Kääri lohenpalat erikseen tiukasti kelmuun ja siirrä pakastimeen vähintään 2 tunniksi.
3. Ota kohmeiset lohet ja leikkaa kauniita annospaloja. Tarjoile tillimajoneesin, jääfenkolin sekä saaristolaisleipämurun kanssa joko yksittäisinä annoksina tai vadilta.
Tillimajoneesi:
1. Valmista ensin tilliöljy. Leikkaa tillistä varret pois. Kiehauta vettä ja ryöppää tilli, siirrä jääveteen jäähtymään. Mittaa öljy tehosekoittimeen ja lisää ryöpätty tilli. Pyöritä öljyä tehosekoittimessa 10 minuuttia, kunnes öljy on kirkkaan vihreää . Pidä kierroksissa välillä taukoja, ettei tehosekoitin ylikuumene.
2. Riko kananmuna, lisää sinappi ja ripaus suolaa. Vatkaa kananmunaa sauvasekoittimella ja lisää öljyä vähitellen pitäen sauvasekoitinta käynnissä jatkuvasti. Majoneesin pitää olla suhteellisen paksua, paksuutta voit säädellä öljyn määrällä. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla.
Jääfenkoli:
Siivuta fenkoli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Laita jääveteen noin 30 minuutiksi. Saaristolaisleipämuru:
1. Leikkaa saaristolaisleipä pieniksi paloiksi. Anna palasten kuivua yön yli huoneenlämmössä peittämättöminä.
2.Kuumenna paistinpannu, lisää voi ja öljy, paista palasia, kunnes ne ovat rapeita, mausta suolalla. Laita talouspaperille kuivumaan. Halutessasi voit vielä murskata murut morttelissa.
Viinisuositus: Pannier Brut Blanc de Noirs, samppanja, 39,50 e. Samppanjan hento mineraalisuus ja paahtuneisuus keventää mukavasti pastramin mausteista makua ja tillimajoneesin rasvaisuutta.
Ohje: Kira Åkerström
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous