Lohipastrami

Lohipastrami 

vähintään vuorokausi
Keskitaso
Wasabi ja seesaminsiemenet tuovat makua tähän herkulliseen lohipastramiin, joka sopii vaikka juhlien alkupalaksi.

Ainekset

600 g lohifileen keskipalaa
1 rkl karkeaa suolaa
1 tl sokeria
rouhittua valkopippuria
1.5 rkl wasabi-seesamimauste seosta (Santa Maria)
1.5 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl rouhittua mustapippuria

kastike:

2 dl ranskankermaa
2 tl dijoninsinappia
1 tl hunajaa
ripaus suolaa

Valmistusohje

◆ Pane lohi nahkapuoli alaspäin kelmun päälle. Ripottele päälle suola, sokeri ja rouhittua valkopippuria. Kääri kala tiukasti kelmuun ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
◆ Pyyhi lohen pinnalta pois suola ja leikkaa filee pitkittäin neljäksi nahattomaksi tangoksi. Sekoita wasabimausteseos, seesaminsiemenet ja pippurirouhe keskenään ja ripottele mausteet lohen päälle. Paahda lohitankoja kuumalla pannulla joka puolelta hetki niin, että vain kalan pinta on kypsä, mutta kala jää sisältä punaiseksi. Kääri jokainen pastramipala erikseen kelmuun ja pane jääkaappiin pariksi tunniksi.
◆ Leikkaa lohesta parin sentin viipaleita ja tarjoa pastrami sinappikastikkeen kanssa.

Avainsanat