Lohirulla, punajuuricarpaccio ja Manchego-juusto
Tällä reseptillä valmistat herkullisen punajuuricarpaccion, jonka päälle asetellaan lohirullia ja Manchego-juustoa. Loistava buffetpöydän lisä.
Ainekset
- 400 g kylmäsavulohiviipaleita
- 50 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 2 %)
- 0.5 tl raastettua piparjuurta
- 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
- tuorekelmua
- alumiinifoliota
Punajuuricarpaccio:
- 300 g tuoreita punajuuria
- 1 tl sormisuolaa
- mustapippuria
Pähkinäinen Manchego-juusto:
- 100 g Manchego-juustoa
- 50 g saksanpähkinöitä
- 3 tl hunajaa
Valmistusohje
Lohirulla ja punajuuricarpaccio tehdään Alex Nurmen ohjeella helposti näin:
1. Nostele lohisiivut tuorekelmun päälle tasaisesti. Sekoita raastettu piparjuuri tuorejuuston joukkoon. Tarkista maku. Levitä tuorejuusto ohuelti lohen pinnalle. Ripottele ruohosipuli päälle ja kääri lohilevy tiukalle rullalle, kuin tekisit kääretorttua. Laita lohirulla pakastimeen.
2. Kypsennä punajuuria 220-asteisessa uunissa 50 minuutin ajan tai kunnes ne ovat kypsiä. Kuori ne lämpiminä. Leikkaa punajuuret ohuen ohuiksi siivuiksi mandoliinileikkurilla ja asettele siivut laakealle tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria.
3. Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksija pyörittele hunajassa. Rouhi pähkinät ja ripottele rouhe juuston pinnalle.
4. Leikkaa lohirulla ennen tarjoilua noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Rulla on helpointa leikata kohmeisena. Asettele viipaleet tarjoiluvadille punajuurisiivujen päälle. Viipaleet sulavat nopeasti, noin 10 minuutissa. Koristele vati juusto-pähkinäseoksella.
Ohje: Alex Nurmi
Saatat pitää myös lohi-appelsiinisalaatista, jääkellarin lohesta tai puolukka-sitruunamarinoidusta lohesta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään punajuurigraavattu lohi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous