Reseptit

Luumu-vadelmahillo

Rommilla silattu luumu-vadelmahillo on täydellinen jälkiruokahillo marenkien tai jäätelön kera. Nappaa tästä talteen Teresa Välimäen hilloresepti.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg luumuja
  • 250 g vadelmia
  • 1 dl tummaa rommia
  • 1 vaniljatanko
  • 600 g hillosokeria

Valmistusohje

1,5–2 l hilloa

1. Pese luumut ja poista kivet. Leikkaa lohkoiksi. Puhdista vadelmat.

2. Mittaa kattilaan luumut, vadelmat ja rommi sekä halkaistu vaniljatanko. Kuumenna höyryäväksi ja lisää hillosokeri.

3. Keitä noin 20 minuuttia hiljaa poreillen ja välillä varovasti sekoitellen. Lusikoi hillon pinnalle mahdollisesti syntyvä vaahto pois kattilasta.

4. Purkita kuuma hillo desinfioituihin purkkeihin ja säilytä viileässä.

Lisää parhaita hilloja:

824560-Luumukompotti_2048.jpg

Luumukompotti

963516-omena_luumuhillo.jpg

Omena-luumuhillo

910536-vadelmahillo.jpg

Helppo vadelmahillo

Kotiliesi.fi: Suklainen vadelmahillo

X