Reseptit

Maa-artisokkapyree

Maa-artisokkapyreetä kannattaa valmistaa samalla vaivalla enemmän. Soseesta saa seuraavana päivänä vaikkapa maa-artisokkakeittoa.

Teksti:
Raija Uljas
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Maa-artisokkapyree

  • 1 kg maa-artisokkia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • kermamaitoa
  • muutama nokare voita
  • suolaa
  • valkopippuria

Valmistusohje

Maa-artisokkapyree tehdään helposti näin:

Pähkinäisen pehmeä maa-artisokkapyree on oikeaa juhlaruokaa, hirven sisäfileen kanssa siitä syntyy gourmet-annos. Maa-artisokkapyreetä kannattaa valmistaa samalla vaivalla enemmän. Soseesta saa seuraavana päivänä vaikkapa maa-artisokkakeittoa.

1. Pese, kuori ja paloittele artisokat ja valkosipuli kattilaan. Lisää kermamaitoa (50 % maitoa, 50 % kuohukermaa) niin, että juurekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä maa-artisokat kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta artisokat ja soseuta. Lisää keitinlientä niin, että saat notkean soseen.

2. Mausta maa-artisokkapyree voilla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa samettinen pyree liharuokien, esimerkiksi hirven sisäfileen  tai peruan routapaistin lisukkeena tai vaikkapa joulupöydässä laatikoiden sijaan.

Katso myös maa-artisokkapaistoksen resepti.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään mallasmurun kanssa tarjottava maa-artisokkakeitto 

X