Reseptit

Maalaissalaatti

Lounassalaatista ja parista ruisleipäviipaleesta kertyy mukavasti kuituja sekä vitamiineja ja sopivasti sydänystävällistä rasvaa.

Teksti:
taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pussi (80 g) salaattisekoitusta
  • 2 kananmunaa
  • 100 g vihreitä papuja
  • 10 cm:n pala kurkkua
  • 8 minitomaattia
  • 2 rkl auringonkukansiemeniä

kastike

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
  • 1/2 tl sinappia
  • 174 tl oreganoa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Halkaise tomaatit, mausta puolikkaat mustapippurilla, timjamilla ja tilkalla öljyä.

2. Paahda tomaatteja 150-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Keitä kananmunia 7 minuuttia. Höyrytä pavut. Paahda auringonkukansiemenet kuivalla pannulla. Sekoita kastike.

3. Jaa salaatti kahdelle lautaselle, lisää päälle muut ainekset. Valuta päälle kastiketta.

Maalaissalaatti on mainio lounas tai noutopöydän ruokaisa tarjottava:

rehevä maalaissalaatti

Rehevä maalaissalaatti

maalaissalaattia kulhossa

Lämmin, pähkinäinen maalaissalaatti

horiatiki-maalaissalaatti

Horiatiki-maalaissalaatti

Kotiliesi.fi: Cobbin salaatti

X