Reseptit

Maalaissämpylät

Rapeakuoriset maalaissämpylät saavat makua paahdetuista maltaista. Anna sämpylöiden jäähtyä ritilällä peittämättä, jotta kuoresta tulee rapea.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl kaljamallasta
  • 5 dl vettä
  • 1 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl suolaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 dl ruisjauhoja
  • noin 9 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Paahda kaljamaltaita kuivalla teflonpannulla hetken aikaa. Nosta jäähtymään.

2. Murenna hiiva kulhoon ja kaada päälle kädenlämpöinen vesi-maitoseos. Lisää joukkoon suola, hunaja ja kaljamaltaat. Alusta taikina jauhojen kanssa löysäksi. Anna kohota lämpimässä paikassa noin tunnin ajan.

3. Ripottele leivinpöydälle runsaasti jauhoja ja kumoa löysä taikina varovasti jauhojen päälle. Älä vaivaa, etteivät hiivakuplat hajoa. Taputtele taikina kevyesti jauhotetuin kämmenin suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa taikina nopeasti ensin viideksi suikaleeksi ja suikaleet samankokoisiksi paloiksi. Nostele palat leivinpaperoidulle uunipellille. Paista sämpylöitä 250 asteessa noin 20 minuuttia.

4. Anna jäähtyä ritilällä peittämättä, jotta kuoresta tulee rapea.

Leivotaan sämpylöitä!

728762-rouhesampylat.jpg

Rouheiset sämpylät

733551-gluteenittomat_sampylat.jpg

Gluteenittomat sämpylät

947175-porkkanasampylat.jpg

Porkkanasämpylät

 Kotiliesi.fi: Ohra-kaurasämpylät
X