Reseptit

Mac'n'cheese

Raastettu pähkinä korvaa parmesaanin. Se on maukas ja juustoa terveellisempi vaihtoehto.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Vesa Tyni

Raastettu parapähkinä kruunaa klassisen lohturuokan, amerikkalaisen mac'n'cheese-vuoan.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mac'n'cheese:

  • 400 g gluteenitonta makaronia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 prk (2,5 dl) juuston makuista ruokakermaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 palloa mozzarellaa
  • 2-4 parapähkinää

Valmistusohje

Mac’n’cheese eli juustoinen makaronivuoka valmistuu helposti näin:

1. Keitä pasta juuri ja juuri kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä.

2. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota valkosipuli peh­meäksi. Lisää ruokakerma ja mausta suolalla ja mustapippu­rilla maun mukaan. Hauduta muutama minuutti kannen alla.

3. Sekoita makaronit ja revitty mozzarella nopeasti ruokaker­man joukkoon ja kaada seos lei­vinpaperilla vuorattuun uunivuo­kaan tai annosvuokiin.

4. Paista 200­ asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, että pinta saa väriä.

5. Raasta pinnalle parapähkinää ja tarjoile mac’n’cheese jenkkityyliin mausteisten broilerinkoipien kanssa tai kepeämmin raikkaan salaatin kanssa.

Vinkki: Kokeile myös makaronilaatikkoa kolmella juustolla

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy kasvis-vuohenjuustolasagne

X