Maistuva munakoisovuoka
Munakoisovuoka vain paranee hautuessaan. Parhaimmillaan se on seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä.
Ainekset
- 2 keskikokoista munakoisoa
- 2 tl suolaa
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 5 dl paksua valmista tomaattikastiketta
- 2 palloa hyvää mozzarellaa viipaleina
- 200 g parmesaanijuustoa raastettuna
- 1 ruukku basilikaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa munakoisot pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle uunipelleille yhteen kerrokseen ja ripottele pinnoille suolaa. Anna niiden itkettyä noin 20 minuuttia. Kuivaa pinnat talouspaperilla ja pirskottele viipaleille oliiviöljy. Paahda munakoisoviipaleita 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia tai niin, että viipaleet paahtuvat ja saavat pintoihin hyvin väriä.
2. Ota munakoisot uunista ja kokoa leivinpaperille vuorattuun uunivuokaan kerroksittain munakoisoviipaleita, tomaattikastiketta, mozzarellaa, parmesaaniraastetta ja basilikanlehtiä. Mausta kerrokset mustapippurilla.
3. Paista vuokaa 180-asteisessa uunissa tunnin verran tai hetki pitempään. Ruoka paranee hautuessaan. Jos pinta alkaa tummua liikaa, peitä vuoka foliolla.
4. Anna munakoisovuoan vetäytyä hetki folion alla ennen tarjoilua.
Katso myös:
Täytetyt munakoisot, Ruoka.fi
Munakoisolasagne – myös keliaakikolle, Ruoka.fi
Munakoisokääryleet, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous