Reseptit

Makaronilaatikko kolmella juustolla

Tässä herkkuruoka vailla vertaa. Makaronilaatikon mehevöittää tuhti annos juustoja.

Teksti:
Anna.fi

Joskus enemmän on enemmän - ainakin juustosta puhuttaessa!

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Makaronilaatikko kolmella juustolla:

  • 30 g voita
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 8 dl maitoa
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • 200 g voimakasta cheddaria raasteena
  • 100 g raastettua gruyereä
  • 50 g raastettua parmesaania
  • 250 g pennemakaroneja
  • suolaa, mustapippuria

Valmistusohje

1. Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja maito hyvin vatkaten. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää kastikkeeseen cheddar- ja gruyereraasteet. Mausta kastike sinapilla, suolalla ja pippurilla.

2. Keitä makaronit juuri ja juuri kypsiksi. Huuhtaise kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Pane makaronit voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle kastike. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste. Kypsennä 180-asteessa noin 25 minuuttia.

X