Reseptit

Makeat pinaattiletut ja hunajaa

Pinaattiletut hunajan kanssa sopivat makeansuolaisen ystäville. Lisää lettujen viereen raejuustoa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Makeat pinaattiletut

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl maitoa
  • 2 banaania soseutettuna
  • 200 g pakastepinaattia sulatettuna ja valutettuna
  • 0.5 tl kardemummaa
  • ripaus suolaa

Paistamiseen

  • kookosöljyä

Tarjoiluun

  • ripaus kardemummaa
  • hunajaa
  • raejuustoa tai rahkaa

Valmistusohje

Makeat pinaattiletut tehdään näin:

Makeat pinaattiletut saavat makua soseutetusta banaanista ja maistuvat raejuuston ja hunajan kanssa. Nämä letut syntyvät helposti pakastepinaatista, kunhan muistat sulattaa pinaatin ensin.

1. sulata pakastepinaatti pakkauksen ohjeen mukaan. Soseuta banaanit haarukalla matalalla lautasella. Riko kananmunat yksitellen kulhoon. Vispilöi kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon maito, soseutetut banaanit sekä pinaatti. Mausta taikina kardemummalla sekä kevyesti suolalla.
2. Paista taikinasta neitsytkookosöljyssä pieniä lettusia lettupannulla.
3. Tarjoile makeat letut kardemummalla maustetun hunajan ja halutessasi raejuuston tai vaniljarahkan kanssa välipalana tai jälkiruokana.

Kaipaatko lisää pannukakkureseptejä? Kokeile vaikkapa herkullisia vegaanisia pannukakkujavaniljaista pannukakkua tai
omenapannukakkua.

Katso myös nämä reseptit:

Kasvisletut – myös keliaakikolle Ruoka.fi

Pinaatti-kinkkupannukakku Ruoka.fi

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään pinaattiletut

X