Reseptit

Mämmi-puolukkamuffinit

Puolukat antavat mukavaa kirpeyttä mämmimuffineihin.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 rasiaa (350 g) mämmiä
  • 1 dl kevytruokakermaa tai kasvirasvavalmistetta
  • 1 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia
  • 1 pussi (200 g) pakastepuolukoita sulatettuina
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Pinnalle

  • vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
  • nonparelleja tai strösseleitä

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mämmin joukkoon kevytruokakerma tai kasvirasvavalmiste, rasva ja sulatetut puolukat. Lisää seos vaahdon joukkoon. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

2. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 175 asteen uuninlämmössä 20–25 minuuttia.

Katso myös:
Mämmi-puolukkakääretorttu, Ruoka.fi
Puolukkainen mämmijuustokakku, Ruoka.fi
Marjamämmi, Kotiliesi.fi

X