Reseptit

Mango-tequilasorbetti

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 liivatelehti
  • 2 suurta kypsää mangoa
  • 2 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 3/4 dl limettimehua
  • 50 cl tequilaa

Valmistusohje

1. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.

2. Leikkaa kypsä mango pitkittäin molemmin puolin kiveä. Kuori ja leikkaa kiveen jäänyt loppu hedelmäliha huolella irti. Ruuduta hedelmälihat kuoressaan ja käännä kuoret kuperaksi. Irrota kuutiot kuoresta pienellä terävällä veitsellä suoraan kulhoon. Kuutioi loput hedelmälihat. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

3. Kiehauta kattilassa vesi ja sokeri. Nosta kattila syrjään ja liota joukkoon puristettu liivatelehti. Sekoita mangososeen joukkoon limettimehu ja tequila. Valuta joukkoon liivateliemi ja sekoita tasaiseksi.

4. Kaada seos laakeaan kannelliseen rasiaan ja nosta seos pakastimeen. Anna jäätyä hileiseksi noin tunnin ajan. Sekoita seosta ja jäädytä sitä vielä puoli tuntia ja sekoita jälleen. Anna jäätyä vielä vähintään 3 tuntia.

5. Lusikoi sorbettia pieniin laseihin.

X