Reseptit

Mangovaahtoa ja marinoituja marjoja

Jogurtti rai­kastaa mangovaahdon, ja anis antaa marjoille luonnetta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Vesa Tyni

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marjat

  • 200 g tuoreita marjoja
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 tähtianis

Mangovaahto

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl paksua turkkilaista jogurttia
  • 1 prk mangososetta
  • 2 rkl sokeria

Valmistusohje

1. Puhdista marjat. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja tähtianis. Kiehauta ja keitä 15–20 minuuttia kevyesti poreillen. Nosta kattila liedeltä ja anna liemen jäähtyä hetki.

2. Kaada vielä hieman lämmin liemi marjoille ja anna maustua hetki.

3. Vaahdota kerma. Sekoita toisessa kulhossa jogurtti, mangosose ja sokeri. Kääntele joukkoon kermavaahto.

4. Jaa marjat annosmaljoihin ja lisää päälle mangovaahto. Tarjoile heti.

Kokeile myös näitä kielenvieviä jälkiruokia:

sitruunainen mousse

Sitruunainen mousse

vadelma-valkosuklaamousse

Vadelma-valkosuklaamousse

Limoncello_mousse
© Jukka Pakarinen

Limoncello-mousse

Kotiliesi.fi: Malibulla maustettu mangomousse

X