Reseptit

Mansikanmakuinen suklaatäyte marenkikakku

Mansikanmakuisen suklaatäytteisen marenkikakun voi valmistaa itse tehdyistä marengeista tai käyttää valmiita kaupasta ostettuja marenkipohjia.

Teksti:
Leena Valta
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g mantelirouhetta
  • 1.5 dl sokeria
  • 4 valkuaista
  • (tai kolme valmista pyöreää marenkipohjaa)

Suklaatäyte:

  • 100 g suklaata
  • 150 g vaniljarahkaa
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 dl kuivattuja karpaloita
  • 4 dl mansikoita
  • 1 dl marjasosetta (esim. Piltti)

Koristelu:

  • 50 g pyöreitä makeisia

Valmistusohje

 

Marenkipohjat:

  1. Paahda mantelirouhe kevyesti kuivalla paistinpannulla. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten, kunnes vaahto on paksua. Lopeta vatkaaminen ja kääntele marenkiin jäähtynyt mantelirouhe.
  2. Piirrä leivinpaperoiduille pelleille 2–3 samankokoista ympyrää. Levitä ympyröihin marenki ja kuivata pohjia noin kolme tuntia 100-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat kevyitä. Sammuta uuni ja anna pohjien jäähtyä uunissa.
  3. Vaihtoehtoisesti voit käyttää valmiita kaupasta ostettavia marenkipohjia.

Suklaatäyte:

  1. Sulata paloiteltu suklaa kulhossa liedellä vesihauteessa tai mikrossa ja nosta jäähtymään.
  2. Sekoita rahkaan kaakaojauhe ja jäähtynyt suklaasula.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele joukkoon rahkaseos ja karpalot.

Kokoa kakku juuri ennen tarjoilua. Pane pohjalle marenkilevy, levitä sen päälle kolmannes suklaatäytteestä, viipaloituja mansikoita ja vähän marjasosetta. Tee seuraavat kerrokset samoin. Koristele makeisilla. Tarjoa kakku mahdollisimman pian, jotta se säilyttää rapeutensa.

X