Mansikka-feta-pähkinäsalaatti
Mansikkainen fetasalaatti maistuu piknikillä. Kokoa salaatti kerroksittain isoon kannelliseen purkkiin tai pienempiin annospurkkehin. Lisää kastike juuri ennen ruokailua.
Ainekset
- 1 l mansikoita
- 200 g fetajuustoa
- 2 ruukkua rapeaa salaattia
PÄHKINÄT
- 200 g pähkinöitä ja manteleita
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl ruokokidesokeria
- 1 tl fenkolinsiemeniä jauhettuna
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Kastike
- 1 dl oliiviöljyä
- 1/4 dl vadelmaviinietikkaa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 tl ruokokidesokeria
- muutama tuore vadelma
Valmistusohje
1. Laita pähkinät paahtumaan. Sekoita makuaineet pähkinöiden joukkoon kulhossa ja kaada pähkinät leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin kuusi minuuttia välissä pähkinöitä kerran käännellen. Jäähdytä.
2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja pakkaa kastike omaan astiaan.
3. Paloittele puhdistetut mansikat ja murenna fetajuusto. Suikaloi salaatti. Kokoa mansikat, fetajuusto, salaatti ja pähkinät kerroksittain noin kahden litran vetoiseen purkkiin tai muuhun kannelliseen astiaan.
4. Mausta salaatti kastikkeella vasta piknikillä.
Mansikat sopivat salaatteihin:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous