Reseptit

Mansikka-feta-pähkinäsalaatti

Mansikkainen fetasalaatti maistuu piknikillä. Kokoa salaatti kerroksittain isoon kannelliseen purkkiin tai pienempiin annospurkkehin. Lisää kastike juuri ennen ruokailua.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l mansikoita
  • 200 g fetajuustoa
  • 2 ruukkua rapeaa salaattia

PÄHKINÄT

  • 200 g pähkinöitä ja manteleita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl ruokokidesokeria
  • 1 tl fenkolinsiemeniä jauhettuna
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Kastike

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/4 dl vadelmaviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl ruokokidesokeria
  • muutama tuore vadelma

Valmistusohje

1. Laita pähkinät paahtumaan. Sekoita makuaineet pähkinöiden joukkoon kulhossa ja kaada pähkinät leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin kuusi minuuttia välissä pähkinöitä kerran käännellen. Jäähdytä.

2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja pakkaa kastike omaan astiaan.

3. Paloittele puhdistetut mansikat ja murenna fetajuusto. Suikaloi salaatti. Kokoa mansikat, fetajuusto, salaatti ja pähkinät kerroksittain noin kahden litran vetoiseen purkkiin tai muuhun kannelliseen astiaan.

4. Mausta salaatti kastikkeella vasta piknikillä.

Mansikat sopivat salaatteihin:

parsa-mansikka-vuohenjuustosalaatti

Parsa-mansikka-vuohenjuustosalaatti

mansikka-mozzarellasalaatti

Mansikka-mozzarellasalaatti

Mansikka_briesalaatti1

Mansikka-briesalaatti

Kotiliesi.fi: Juusto-mansikkasalaatti

X