Reseptit

Mansikkaboston

Pyöreät rahkatäytteiset mansikkapullat paistetaan vuoassa bostonpullan tapaan. Näin ne säilyvät mehevinä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pullataikina

  • 2,5 dl maitoa
  • ½ pussia kuivahiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 kananmuna
  • 100 g voita sulatettuna
  • n. 8 dl vehnäjauhoja

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Täyte

  • 250 g maitorahkaa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl maissijauhoja
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Pinnalle

  • tuoreita mansikoita

Valmistusohje

Mehevä mansikkaboston:

1. Liuota hiiva 42-asteiseen maitoon. Vispilöi joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna sekä sulatettu ja jäähtynyt voi. Alusta taikinaan ensin puolet jauhoista ja sitten käsin vaivaten loput jauhot. Lisää jauhoja niin, että taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä. Peitä kulho ja anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä. Jaa taikina 10–12 palaan ja pyörittele ne pulliksi. Nostele pullat leivinpaperilla vuorattuun irtopohja- tai uunivuokaan niin, että niiden väliin jää noin 0,5 senttiä tilaa. Anna pullien kohota 15–20 minuuttia.

2. Sekoita sillä välin täytteen ainekset tasaiseksi seokseksi ja viipaloi mansikat.

3. Voitele kohonneet pullat vatkatulla kananmunalla. Paina pulliin syvennys esimerkiksi juomalasilla. Lusikoi syvennykseen rahkatäytettä ja asettele pinnalle mansikkaviipaleita.

4. Paista pullia 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä ja saanet kauniin kullanruskean värin. Mansikkaboston sopii myös mainiosti kulhoon vaniljakastikkeen kera.

Katso myös:

Superhelppo mansikkatiramisu

Mansikka-korvapuustibruschetat

Mustikkaboston

X