Reseptit

Mantelimassapullat

Pääsiäisen mantelimassatäytepullat koristellaan sokerikuorrutteella ja värikkäillä pääsiäiskaramelleilla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2.5 dl maitoa
  • 1/2 palaa hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • ripaus mineraalisuolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 muna
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g margariinia tai voita

täyte:

  • 300 g mantelimassaa

voiteluun:

  • 1 muna

koristeluun:

  • valmista sokerikuorrutetta
  • pääsiäiskaramelleja

Valmistusohje

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mineraalisuola, kardemumma ja muna. Alusta jauhot taikinaan ja lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva. Vaivaa taikina kiinteäksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinalla peitettynä kooltaan kaksinkertaiseksi.

Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (30 x 60 cm). Kauli mantelimassa ohueksi levyksi ja nosta se pullataikinalevyn päälle. Kääri levyt rullalle. Leikkaa rulla noin kolmen sentin levyisiksi paloiksi ja nosta palat pullavuokiin leikkauspinta ylöspäin. Leikkaa saksilla pullien pintaan risti. Anna pullien kohota hyvin.

Voitele kohonneet pullat munalla ja paista niitä 175 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Koristele jäähtyneet pullat sokerivesikuorrutteella ja pääsiäiskaramelleilla.

X