Marenki-vadelma-murupiirakka
Marenki-vadelma-murupiirakka on leivottu Runebergin hengessä. Se korvaa hienosti perinteisen Runebergin tortun. Makumaailma pitää sisällään tuttua vadelmaa.
Ainekset
- 100 g voita tai margariinia
- 2 dl sokeria
- 4 dl (noin) vehnäjauhoja
- 0.5 tl suolaa
- 1 kananmuna
täyte:
- 2 dl uuninkestävää vadelmahilloa
- 2.5 rkl limetin mehua
- 1 tl maissitärkkelystä
marenki:
- 2 valkuaista
- 0.5 dl sokeria
Valmistusohje
1. Mittaa kulhoon voi, sokeri, vehnäjauhot ja suola. Nypi seos käsin tasaiseksi taikinaksi ja sekoita lopuksi joukkoon kananmuna. Älä vaivaa taikinaa liikaa, jotta murotaikina säilyttää mureutensa. Kääri taikina kelmuun ja laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
2. Painele taikina pyöreän irtopohjavuoan (halkaisija n. 23 cm) tai suorakaiteen muotoisen vuoan pohjalle ja reunoille (jos taikinaa jää yli, sen voi pakastaa seuraavaa piirakkaa varten). Sekoita hilloon limettimehuun sekoitettu maissitärkkelys. Lusikoi hillotäyte pohjan päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
3. Vatkaa sillä välin valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeria hiljalleen niin, että saat kauniin kiiltävän ja tasaisen marenkivaahdon. Ota piirakka uunista ja levitä päälle marenki. Jatka paistamista noin 10 minuuttia tai kunnes marenki saa kauniin pintavärin.
4. Jäähdytä marenki-vadelma-murupiirakkaa hieman ja tarjoile.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous