Reseptit

Marenki-vadelma-murupiirakka

Marenki-vadelma-murupiirakka on leivottu Runebergin hengessä. Se korvaa hienosti perinteisen Runebergin tortun. Makumaailma pitää sisällään tuttua vadelmaa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Marenki-vadelmamurupiirakka on leivottu Runebergin hengessä.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 4 dl (noin) vehnäjauhoja
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 kananmuna

täyte:

  • 2 dl uuninkestävää vadelmahilloa
  • 2.5 rkl limetin mehua
  • 1 tl maissitärkkelystä

marenki:

  • 2 valkuaista
  • 0.5 dl sokeria

Valmistusohje

1. Mittaa kulhoon voi, sokeri, vehnäjauhot ja suola. Nypi seos käsin tasaiseksi taikinaksi ja sekoita lopuksi joukkoon kananmuna. Älä vaivaa taikinaa liikaa, jotta murotaikina säilyttää mureutensa. Kääri taikina kelmuun ja laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

2. Painele taikina pyöreän irtopohjavuoan (halkaisija n. 23 cm) tai suorakaiteen muotoisen vuoan pohjalle ja reunoille (jos taikinaa jää yli, sen voi pakastaa seuraavaa piirakkaa varten). Sekoita hilloon limettimehuun sekoitettu maissitärkkelys. Lusikoi hillotäyte pohjan päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

3. Vatkaa sillä välin valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeria hiljalleen niin, että saat kauniin kiiltävän ja tasaisen marenkivaahdon. Ota piirakka uunista ja levitä päälle marenki. Jatka paistamista noin 10 minuuttia tai kunnes marenki saa kauniin pintavärin.

4. Jäähdytä marenki-vadelma-murupiirakkaa hieman ja tarjoile.

X