Reseptit

Marenkinen mokkakääretorttu

Mokkatäyte ja paahdetut hasselpähkinät taittavat sopivasti marengin imelyyttä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 annos perusmarenkia
  • 75 g hasselpähkinöitä
  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl cappuccino-pikakahvijauhetta

Valmistusohje

 

  1. Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Paahda hasselpähkinöitä noin 10 minuuttia. Kaada paahtuneet pähkinät pyyheliinan päälle ja hiero pyyheliinaa apuna käyttäen pähkinöistä pois kuoret. Hienonna pähkinät karkeasti. Laske uunin lämpö 150-asteeseen.
  2. Valmista marenkimassa marengin perusohjeen mukaan. Levitä seos leivinpaperin päälle 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Kypsennä levyä noin 20 minuuttia tai kunnes se saa vähän väriä. Anna pohjan jäähtyä 5 minuuttia.
  3. Pane puhdas leivinpaperi uuniritilän päälle ja kumoa marenkilevy paperin päälle. Anna jäähtyä 5 minuuttia ja vedä leivinpaperi varovasti pois levyn päältä.
  4. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi sokereiden kanssa. Mausta cappuccinojauheella. Levitä vaahto marenkilevylle, ripottele päälle puolet pähkinöistä. Kääri marenki rullalle leivinpaperin avulla. Ripottele pinnalle loput pähkinät.
X