Marenkinen mokkakääretorttu
Mokkatäyte ja paahdetut hasselpähkinät taittavat sopivasti marengin imelyyttä.
Ainekset
- 1 annos perusmarenkia
- 75 g hasselpähkinöitä
- 2 dl kuohu- tai vispikermaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 tl cappuccino-pikakahvijauhetta
Valmistusohje
- Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Paahda hasselpähkinöitä noin 10 minuuttia. Kaada paahtuneet pähkinät pyyheliinan päälle ja hiero pyyheliinaa apuna käyttäen pähkinöistä pois kuoret. Hienonna pähkinät karkeasti. Laske uunin lämpö 150-asteeseen.
- Valmista marenkimassa marengin perusohjeen mukaan. Levitä seos leivinpaperin päälle 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Kypsennä levyä noin 20 minuuttia tai kunnes se saa vähän väriä. Anna pohjan jäähtyä 5 minuuttia.
- Pane puhdas leivinpaperi uuniritilän päälle ja kumoa marenkilevy paperin päälle. Anna jäähtyä 5 minuuttia ja vedä leivinpaperi varovasti pois levyn päältä.
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi sokereiden kanssa. Mausta cappuccinojauheella. Levitä vaahto marenkilevylle, ripottele päälle puolet pähkinöistä. Kääri marenki rullalle leivinpaperin avulla. Ripottele pinnalle loput pähkinät.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous