Reseptit

Marinoidut karitsanpihvit

Karitsan paahtopaistista syntyy mehevät pihvit.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Tarjoa marinoidut karitsanpihvit ranskalaisen klassikkokastikkeen, béarnaisekastikkeen kanssa.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marinoidut karitsanpihvit

  • 4 karitsan paahtopaistia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 viipaloitua valkosipulinkynttä
  • 1 rkl soijaa
  • 1-2 rkl silputtua persiljaa
  • 1 rkl silputtua timjamia
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Marinoidut karitsanpihvit tehdään näin helposti:

1. Pyydä kauppiasta litistämään karitsan paahtopaistit mureuttajassa tai nuiji liha itse tasapaksuiksi pihveiksi muovikelmun välissä.

2. Pane pihvit muovipussiin, kaada päälle öljy ja lisää mausteet. Anna karitsan lihan marinoitua liemessä 4 tuntia tai yön yli.

3. Valuta pihvit liemestä ja anna lämmetä huoneenlämpöiseksi. Kuumenna valurautainen paistin- tai parilapannu ja paista pihvejä noin 2-3 minuuttia puoleltaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna pihvien tekeytyä hetki folion sisällä ennen tarjoamista.

4. Tarjoa marinoidut karitsanpihvit esimerkiksi vihreiden papujen, paahdettujen perunoiden ja béarnaisekastikkeen kanssa.

Lue myös: Näin teet karitsan paahtopaistit kreikkalaiseen tapaan

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin valmistuu karitsan sisäfilee ja pienet uuniperunat

 

X