Reseptit

Marinoidut valkosipulinkynnet

Säilö valkosipulinkynnet ihanassa marinadissa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
iStockphoto

Säilytä marinoidut valkosipulinkynnet jääkaapissa.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marinoidut valkosipulinkynnet

  • 250 g valkosipulia
  • vettä

marinadi:

  • 1 dl öljyä
  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl hunajaa
  • 1 tl merisuolaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 5 maustepippureita
  • 5 viher- tai roseepippureita
  • 3 neilikka
  • 2 kpl (rosmariinin tai timjamin oksia)

Valmistusohje

Marinoidut valkosipulinkynnet valmistuvat helposti näin:

1. Keitä valkosipulinkynsiä vedessä noin viisi minuuttia. Huuhdo kynnet kylmällä vedellä. Kuori kynnet ja pane ne puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin.

2. Kiehauta kaikki marinadin aineet ja kaada marinadi valkosipulinkynsien päälle tölkkeihin. Sulje tölkit ja säilytä viileässä.

Vinkki: Nauti marinoiduista valkosipuleista esimerkiksi leikkeleiden tai maksapateen kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Valkosipuli – kokosimme yhteen nerokkaat käyttövinkit ja parhaat reseptit

X