Marinoitu lampaanmaitojuusto
Marinoitu lampaanmaitosjuusto maistuu tapas-pöydässä. Resepti on peräisin Barcelonalaisesta Lonja de tapas-ravintolasta.
Ainekset
- 150 g kovaa lampaanmaitojuustoa (esim. manchegoa)
- 1 dl oliiviöljyä
- 1–2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl rouhittuja mustapippureita
- 1 viipaloitu valkosipulinkynsi
- timjamia, persiljaa
Valmistusohje
Marinoitu lampaanmaitojuusto tehdään helposti näin:
1. Leikkaa lampaanmaitojuusto reilun kokoisiksi paloiksi. Kaada juuston päälle öljy ja viinietikka, lisää mausteet ja hienonnetut yrtit.
2. Anna juuston maustua kylmässä pari päivää. Tarjoa marinoitu lampaanmaitojuusto tapaspöydässä.
Kokeile myös muita tapaksia ja kokoa herkulliset tapas-tarjottavat esimerkiksi tapas-äyriäisistä, tapas-pyöryköistä, marinoiduista oliiveista ja batatas bravas eli espanjalaisista tapasperunoista.
Katso myös Kotiliesi.fi: Tapaksia ja sapaksia
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous