Reseptit

Marinoitu lampaanmaitojuusto

Marinoitu lampaanmaitosjuusto maistuu tapas-pöydässä. Resepti on peräisin Barcelonalaisesta Lonja de tapas-ravintolasta.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g kovaa lampaanmaitojuustoa (esim. manchegoa)
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1–2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl rouhittuja mustapippureita
  • 1 viipaloitu valkosipulinkynsi
  • timjamia, persiljaa

Valmistusohje

Marinoitu lampaanmaitojuusto tehdään helposti näin:

1. Leikkaa lampaanmaitojuusto reilun kokoisiksi paloiksi. Kaada juuston päälle öljy ja viinietikka, lisää mausteet ja hienonnetut yrtit.

2. Anna juuston maustua kylmässä pari päivää. Tarjoa marinoitu lampaanmaitojuusto tapaspöydässä.

Kokeile myös muita tapaksia ja kokoa herkulliset tapas-tarjottavat esimerkiksi tapas-äyriäisistä, tapas-pyöryköistä, marinoiduista oliiveista ja batatas bravas eli espanjalaisista tapasperunoista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Tapaksia ja sapaksia

X