Reseptit

Marinoitu lohi

Sitruuna-etikkaliemi raikastaa grillatun lohen maun.

Teksti:
taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g lohifileetä

mausteliemi

  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl väkiviinietikkaa
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

pinnalle

  • 2 nippusipulia
  • 2 rkl kapriksia
  • tilliä

Valmistusohje

1. Sekoita mausteliemen aineet keskenään. Sekoittele, kunnes sokeri ja suola liukenevat.

2. Leikkaa lohi kahden sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sipaise viipaleet öljyllä ja grillaa viipaleita hyvällä lämmöllä 1 minuutti/puoli. Nosta viipaleet vadille. Kaada päälle mausteliemi. Anna lohen maustua liemessä 3 tuntia. Käännä kerran maustumisen aikana.

3. Ripottele lohen pinnalle sipulirenkaita, kaprista ja tilliä. Tarjoa lohi smetanan ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Lisää lohta grilliin:

marinoitu ja grillattu lohi

Marinoitu ja grillattu lohi

teriyakilohi

Teriyakilohi

seesami-inkivääri-lohivartaat

Seesami-inkiväärilohivartaat

Kotiliesi.fi: Hoisin-lohi

X