Marinoitu lohi
Sitruuna-etikkaliemi raikastaa grillatun lohen maun.
Ainekset
- 300 g lohifileetä
mausteliemi
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl väkiviinietikkaa
- 1 dl vettä
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
pinnalle
- 2 nippusipulia
- 2 rkl kapriksia
- tilliä
Valmistusohje
1. Sekoita mausteliemen aineet keskenään. Sekoittele, kunnes sokeri ja suola liukenevat.
2. Leikkaa lohi kahden sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sipaise viipaleet öljyllä ja grillaa viipaleita hyvällä lämmöllä 1 minuutti/puoli. Nosta viipaleet vadille. Kaada päälle mausteliemi. Anna lohen maustua liemessä 3 tuntia. Käännä kerran maustumisen aikana.
3. Ripottele lohen pinnalle sipulirenkaita, kaprista ja tilliä. Tarjoa lohi smetanan ja keitettyjen perunoiden kanssa.
Lisää lohta grilliin:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous