Reseptit

Marinoitu porsaanfilee salaattipedillä

Salaattipedillä tarjoiltu marinoitu porsaanfilee sopii hyvin juhlien buffet-pöytään.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 porsaan sisäfilee
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl sinappia
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Marinadi

  • puoli ruukullista basilikaa
  • 1 rkl rosee- ja viherpippureita
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl öljyä

Salaatti

  • 1 nippu tuoretta parsaa tai 1 tlk säilykeparsaa
  • rucolaa ja/tai muuta maukasta salaattia
  • 1 prk artisokansydämiä
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • tuoreita yrttejä ja herneen- tai auringonkukanversoja

Valmistusohje

Marinoitu porsaanfilee tarjotaan salaattipedillä tuoreen parsan kanssa ja se sopii hyvin buffet-pöydän tarjottavaksi.

Hiero öljy ja sinappi fileen pintaan. Mausta filee mineraalisuolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Pane liha uunivuokaan ja kypsennä sitä 200 asteen lämmössä noin puoli tuntia. Ota liha uunista pois ja anna sen jäähtyä.

Leikkaa jäähtynyt filee ohuiksi viipaleiksi ja pane viipaleet kannelliseen astiaan.

Hienonna basilika. Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet. Kaada marinadi lihaviipaleiden päälle ja pane kansi päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuori tuoreet parsat, jos käytät niitä. Keitä niitä muutama minuutti miedosti mineraalisuolalla maustetussa vedessä. Parsojen tulee jäädä napakoiksi, joten varo keittämästä niitä liian kauan. Jäähdytä parsat.

Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet ja levitä ne vadille. Valuta artisokansydämet ja säilykeparsa, jos käytät sitä. Leikkaa keitetyt tai säilykeparsat 2-3 osaan. Huuhdo ja kuivaa kirsikkatomaatit.

Levitä maustuneet lihaviipaleet salaattipedille ja nosta muut salaattiaineet ympärille. Valuta lihan marinadi kastikkeeksi.

Koristele salaatti tuoreilla yrteillä ja herneen- tai auringonkukanversoilla.

X