Reseptit

Marinoitua tofua, parsaa ja salaattia

Marinoitu tofu ja keitetty tuore parsa tarjoillaan salaatin ja täysjyväruisleivän kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 0.3 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 0.3 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 1 rkl sinappia
  • 1 tl hienonnettua tuoretta rosmariinia
  • rouhittua mustapippuria
  • 250 g maustamatonta tofua
  • 250 g vihreää parsaa
  • vettä, mineraalisuolaa
  • pari kourallista vuonankaalia tai rucolaa
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

 

Sekoita raastettu sitruunankuori, sitruunamehu, öljyt, sinappi ja rosmariini keskenään. Mausta marinadi rouhitulla mustapippurilla maun mukaan. Murenna tai paloittele tofu ja kaada marinadi joukkoon. Anna maustua jonkin aikaa.

Kuori parsat ja leikkaa tyvestä pala pois. Paloittele parsat ja kiehauta ne miedosti mineraalisuolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin. Huuhdo ja kuivaa vuonankaali tai rucola.

Levitä vuonankaali tai rucola tarjolle ja levitä päälle keitetyt parsat sekä tofu marinointiliemineen. Koristele tuoreilla yrteillä. Tarjoa täysjyväruisleivän kanssa.

X