Marinoituja linssejä ja lämminsavulohta
Valmista marinoituja linssejä kerralla enemmän, niin niistä saa lounassalaatin pariksikin päiväksi. Lohen lisäksi niiden joukkoon sopivat katkaravut tai paistettu broileri.
Ainekset
- 1 dl keitettyjä mustia linssejä
- 1 pieni punasipuli hienonnettuna
- 1 rkl oliiviöljyä
- 0.5 rkl punaviinietikkaa
- 0.5 tl ruokosokeria
- ripaukset suolaa ja mustapippuria
- pala kurkkua
- pieni pala punasikuria
- 6 kpl hyviä vihreitä oliiveja
- 100 g lämminsavulohta
Valmistusohje
1. Sekoita pienessä kulhossa linssit, sipulikuutiot, oliiviöljy, punaviinietikka ja mausteet. Anna maustua hetki.
2. Kuutioi kurkku ja suikaloi punasikuri. Kääntele ne linssien joukkoon.
3. Lusikoi seos lautaselle tai eväsrasiaan.
4. Lisää päälle oliivit ja lämminsavulohi.
Katso myös:
Linssit – kevyttä, edullista ja ravitsevaa ruokaa
Linssimuhennos
Lämmin linssisalaatti
Kotiliesi.fi: Linssipata x 7
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous