Reseptit

Marinoituja linssejä ja lämminsavulohta

Valmista marinoituja linssejä kerralla enemmän, niin niistä saa lounassalaatin pariksikin päiväksi. Lohen lisäksi niiden joukkoon sopivat katkaravut tai paistettu broileri.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

1

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl keitettyjä mustia linssejä
  • 1 pieni punasipuli hienonnettuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 0.5 rkl punaviinietikkaa
  • 0.5 tl ruokosokeria
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria
  • pala kurkkua
  • pieni pala punasikuria
  • 6 kpl hyviä vihreitä oliiveja
  • 100 g lämminsavulohta

Valmistusohje

 

1. Sekoita pienessä kulhossa linssit, sipulikuutiot, oliiviöljy, punaviinietikka ja mausteet. Anna maustua hetki.
2. Kuutioi kurkku ja suikaloi punasikuri. Kääntele ne linssien joukkoon.
3. Lusikoi seos lautaselle tai eväsrasiaan.
4. Lisää päälle oliivit ja lämminsavulohi.

Katso myös:

Linssit – kevyttä, edullista ja ravitsevaa ruokaa
Linssimuhennos
Lämmin linssisalaatti

Kotiliesi.fi: Linssipata x 7

X