Reseptit

Marjaisat pikapullat

Akuuttiin pullanhimoon helpotusta tuovat marjaisat pikapullat. Hiivan sijaan ne kohotetaan leivinjauheella.

Teksti:
taina Salovaara
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 125 g margariinia tai voita
  • 2 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • noin 3 dl marjoja (esimerkiksi herukoita ja vadelmia)

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Vuoraa muffinipelti paperivuoilla.

2. Sulata rasva ja anna jäähtyä haaleaksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää rasva, maito ja munat. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, mutta älä turhaan vaivaa taikinaa.

3. Lusikoi taikinaa vuokien pohjille, lisää marjat ja lusikoi päälle taikinaa sen verran, että vuokiin jää pari senttiä kohoamisvaraa. Paista pullia uunin keskitasolla 13–15 minuuttia.

4. Anna pullien jäähtyä ja tupsauta niiden pinnalle tomusokeria. Voit lisätä koristeeksi myös muutamia tuoreita marjoja.

Pulla piristyy marjoilla:

Mansikkaboston

Mansikkaboston

mustikkapulla

Mustikkapulla

kuningatarpullat

Kuningatarpullat

Kotiliesi.fi: Mustikkaboston

X