Reseptit

Marjajäädyke

Marjajäädyke on raikas jälkiruoka. Muista varata sen sulattamiseen noin puoli tuntia ennen tarjoamista.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 keltuaista
  • 1–1½ dl sokeria (marjojen happamuuden mukaan)
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 400 g puolukoita tai 600 g vadelmia
  • 8 dl kuohukermaa
  • 150 g pikkumarenkeja

Valmistusohje

1. Soseuta marjat. Mausta sose kevyesti sokerilla. Vatkaa keltuaiset ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Yhdistä vaahdot.

2. Vuoraa 1–2 pitkänomaista vuokaa muovikelmulla. Kaada puolet vaahdosta vuokien pohjlle. Lisää päälle puolet marjasoseesta ja sekoita sosetta vaahtoon haarukalla siten, että syntyy summittaisia raitoja. Lisää päälle marengit. Kaada päälle loput jäädykemassasta ja tee siihen kuvioita lopusta marjasoseesta.

3. Pakasta jäädyke vähintään neljäksi tunniksi. Ota huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoamista.

X