Reseptit

Marmoroidut suklaabrowniet

Laatusuklaan tuntee suuhun sulavasta rakenteesta ja pehmeästä jälkimausta.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marmoroidut suklaabrowniet

  • 150 g voita
  • 200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)
  • 4 kananmunaa
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljatahnaa

Tuorejuustoseos

  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 kananmuna
  • ¾ dl sokeria

Valmistusohje

Marmoroidut suklaabrowniet leivotaan helposti näin:

1. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Paloittele joukkoon suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa.

2. Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot. Lisää joukkoon vaniljatahna ja suklaaseos. Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.

3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille tai -pannulle, kooltaan noin 25 x 35 cm. Tasoita piirakan pinta.

4. Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset keskenään tasaiseksi. Nostele tuorejuustoseosta kasoiksi päälle. Vedä lopuksi veitsellä viivoja vaakasuuntaan, jotta saat marmorikuvioita pinnalle.

5. Paista 175-asteisen uunin alatasossa noin 35 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen leikkaamista. Tarjoa marmoroidut suklaabrowniet  jäähtyneinä hyvän kahvin kanssa.

Kokeile myös sukulaku-brownieita, tummia chili-brownieita tai pähkinä-suklaabrownieita.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin Suklaapossu-blogissa tehdään puolukkabrownieet

X