Reseptit

Marokkolainen couscoussalaatti

Marokkolainen couscoussalaatti sopii hyvin myös kasvissyöjille, kun korvaat kanaliemen kasvisliemellä.

Teksti:
Seija Kilström ja Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Couscousiin voi yhdistä mitä tahansa kasviksia.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl täysjyväcouscousia
  • 5 dl mietoa kanalientä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1-2 tl juustokuminaa
  • 1 tl suolaa

kastike:

  • 1 dl öljyä
  • 1 dl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa salaattiin
  • 1 prk pieniä mustia oliiveja
  • 10 puolikuivattua aurinkotomaattia suikaleina
  • 2 punasipulia
  • minttua ja korianteria

Valmistusohje

 

1. Kiehauta inkivääri, valkosipuli, juustokumina ja kurkuma öljyssä, lisää kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää suola ja couscousryynit. Sekoita ja nosta pois levyltä. Anna couscousin tekeytyä kannen alla muutama minuutti ja nosta takaisin liedelle miedolle lämmölle ja kuumenna, kunnes ryynit ovat kypsiä. Kaada couscous kulhoon ja sekoittele irtonaiseksi haarukalla.

2. Valmista kastike ja sekoita se lämpimän couscousin joukkoon. Lisää oliivit, silputut aurinkotomaatit, sipulisilppu ja reilusti hienonnettuja yrttejä. Anna salaatin maustua jonkin aikaa.

X