Marokkolainen couscoussalaatti
Marokkolainen couscoussalaatti sopii hyvin myös kasvissyöjille, kun korvaat kanaliemen kasvisliemellä.
Ainekset
- 4 dl täysjyväcouscousia
- 5 dl mietoa kanalientä
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 1 tl kurkumaa
- 1-2 tl juustokuminaa
- 1 tl suolaa
kastike:
- 1 dl öljyä
- 1 dl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- 1 rkl juoksevaa hunajaa salaattiin
- 1 prk pieniä mustia oliiveja
- 10 puolikuivattua aurinkotomaattia suikaleina
- 2 punasipulia
- minttua ja korianteria
Valmistusohje
1. Kiehauta inkivääri, valkosipuli, juustokumina ja kurkuma öljyssä, lisää kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää suola ja couscousryynit. Sekoita ja nosta pois levyltä. Anna couscousin tekeytyä kannen alla muutama minuutti ja nosta takaisin liedelle miedolle lämmölle ja kuumenna, kunnes ryynit ovat kypsiä. Kaada couscous kulhoon ja sekoittele irtonaiseksi haarukalla.
2. Valmista kastike ja sekoita se lämpimän couscousin joukkoon. Lisää oliivit, silputut aurinkotomaatit, sipulisilppu ja reilusti hienonnettuja yrttejä. Anna salaatin maustua jonkin aikaa.
Kommentit
Hei Juulia,
Hyvä huomio. Korjasimme reseptin tekstiin, sopii myös kasvissyöjille, kun korvaat kanaliemen kasvisliemellä.
Ystävällisin terveisin, Ruoka.fi:n toimitus
Kommentit
’Sopii hyvin myös kasvissyöjille’ mutta ohjeessa 5dl kanalientä?
Hei Juulia,
Hyvä huomio. Korjasimme reseptin tekstiin, sopii myös kasvissyöjille, kun korvaat kanaliemen kasvisliemellä.
Ystävällisin terveisin, Ruoka.fi:n toimitus
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous