Marokkolaiset porkkanat
Marokkolaisten porkkanoiden maussa on sekä makeutta että kirpeyttä.
Ainekset
- 1 kg porkkanoita
- 1/2 dl öljyä
- 1 sitruunan mehu
- 1 tl juustokuminaa
- 1/4 tl chiliä
- 2 rkl sokeria
- 3 valkosipulinkynttä
- suolaa
- sinapin- tai seesaminsiemeniä
- persiljaa, kirveliä tai korianteria
Valmistusohje
1. Leikkaa kuoritut porkkanat tangoiksi. Keitä porkkanoita kevyesti suolalla maustetussa vedessä noin 4 minuuttia eli miltei kypsiksi. Valuta hyvin.
2. Sekoita öljyyn sitruunamehu ja mausteet. Leikkaa valkosipulinkynnet lehdenohuiksi viipaleiksi. Sekoita öljy ja valkosipuli vielä lämpimiin porkkanoihin. Tarjoa porkkanat huoneenlämpöisinä. Ripottele tarjoiluvaiheessa pinnalle vihersilppua ja seesamin- tai unikonsiemeniä.
Muita lisäkeruokia porkkanasta:
Kotiliesi.fi: Uuniporkkanat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous