Reseptit

Marokkolaiset porkkanat

Marokkolaisten porkkanoiden maussa on sekä makeutta että kirpeyttä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg porkkanoita
  • 1/2 dl öljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/4 tl chiliä
  • 2 rkl sokeria
  • 3 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • sinapin- tai seesaminsiemeniä
  • persiljaa, kirveliä tai korianteria

Valmistusohje

1. Leikkaa kuoritut porkkanat tangoiksi. Keitä porkkanoita kevyesti suolalla maustetussa vedessä noin 4 minuuttia eli miltei kypsiksi. Valuta hyvin.

2. Sekoita öljyyn sitruunamehu ja mausteet. Leikkaa valkosipulinkynnet lehdenohuiksi viipaleiksi. Sekoita öljy ja valkosipuli vielä lämpimiin porkkanoihin. Tarjoa porkkanat huoneenlämpöisinä. Ripottele tarjoiluvaiheessa pinnalle vihersilppua ja seesamin- tai unikonsiemeniä.

Muita lisäkeruokia porkkanasta:

898713-porkkanayrttiohratto.jpg

Porkkana-yrttiohratto

986080-porkkanaraaste,590.jpg

Thaimaalainen porkkanaraaste

727276-porkkanahummus.jpg

Porkkanahummus

Kotiliesi.fi: Uuniporkkanat

X