Marokkolaisittain maustettu kasvispizza

Marokkolaisittain maustettu kasvispizza 

30-60 min
Keskitaso
Kasvispizzan kasvikset kannattaa laittaa marinadiin maustumaan hyvissä ajoin, niin maut ehtivät imeytyä kunnolla.

Ainekset

Paahdetut kasvikset

1 suippopaprika
1 pieni munakoiso
1 punasipuli
1 rkl oliiviöljyä
1 tl savusuolaa
5 artisokan sydäntä

Marinadi

4-6 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 rkl hunajaa
1 rkl sitruunamehua
1 rkl harissatahnaa
1 rkl hienonnettua minttua

Lisäksi

1 annos haluamaasi pizzapohjaa
1 annos raikasta tomaattikastiketta
150 g juustoraastetta
150 g fetaa
1 ruukku basilikaa, minttua tai korianteria

Valmistusohje

Marokkolaistyylisen kasvispizzan pohjaksi sopii esimerkiksi gluteeniton kukkakaalipohja.

1. Aloita valmistamalla pizzapohja.

2. Tee sitten raikas tomaattikastike.

3. Pese ja halkaise suippopaprika, poista kanta, valkoiset siemenkal­vot ja siemenet. Leikkaa reiluiksi viipaleiksi. Pese munakoiso, pois­ta vihreä kanta ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Kuori punasipuli ja leik­kaa lohkoiksi. Sekoita kasvikset, öljy ja savusuola keskenään leivin­ paperin päällä uuninpellillä. Paahda 225­asteisessa uunissa 15 minuuttia.

4. Sekoita marinadin ainekset keskenään kulhossa. Pane lämpi­mät, paahdetut kasvikset ja artisokansydämet marinadin joukkoon maustumaan 1–2 tun­niksi.

5. Levitä uuninpellille leivinpape­rille levitetyn pizzapohjan päälle tomaattikastiketta, juustoraastet­ta, marinoituja kasviksia ja feta­ juustoa. Kypsennä 225 ­asteisessa uunissa 15–25 minuuttia pizza­pohjasta riippuen. Revi valmiin pizzan päälle tuoreita yrtinlehtiä.

Lisää kasviksia pizzaan:

kasvispizza munakoisosta ja kirsikkatomaateista

Kasvispizza munakoisosta ja kirsikkatomaateista

Kasvis-levypizza

Kasvis-levypizza

Juusto_viikunapizza

Suolaisen makea pizza: Juustoja, viikunaa, päärynää

Kotiliesi.fi: Paahdettu kasviskastike pizzaan

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Raaka-aineet:

Avainsanat