Reseptit

Marrakechin broileripata

Broileripadan tuoksu on huumaava. Juomaksi padan kanssa sopii täyteläinen punaviini. Tarjoa padan kanssa keitettyä riisiä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kokonainen broileri
  • tai vastaava määrä broileripaloja
  • 12 pikkusipulia
  • 2 kokonaista chiliä
  • 20 kivellistä oliivia
  • sitruunaviipaleita
  • öljyä
  • suolaa

Haudutusliemi:

  • 2–3 rkl öljyä
  • 4 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1/2 tl kanelia
  • 1 rkl harissaa
  • 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl tummaa sokeria
  • 1/4 tl sahramia
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1/2 kanaliemikuutiota

Valmistusohje

1. Ruskista broileripalat öljyssä. Siirrä uunikestävään vuokaan tai pataan ja mausta suolalla. Kuori ja ruskista myös sipulit, siirrä univuokaan. Puolita chilit, poista siemenet. Lisää chilit, oliivit ja sitruunaviipaleet broileripalojen ja sipuleiden päälle.

2. Kuumenna öljy pannulla. Lisää mausteet sahramia lukuunottamatta ja kuumenna hetki sekoitellen. Kaada pannulle viini, murenna sekaan liemikuutio. Kiehauta haudutusliemi ja mausta tarvittaessa suolalla.

3. Kaada liemi pataan ja hauduta ruokaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes kana on kypsää. Lisää vesitilkkaan sekoitettu sahrami vasta hauduttamisen loppuvaiheessa, ettei sen herkkä aromi tuhoudu. Tarjoa padan kanssa keitettyä riisiä.

Syksy on pataruokien aikaa!

mausteinen lihapata

Mausteinen lihapata

730655-kikhernepata.jpg

Kikhernepataa ja riisiä

730807-kalapata.jpg

Kalapata

Kotiliesi.fi: Osso bucco -pata

X