Marrakechin broileripata
Broileripadan tuoksu on huumaava. Juomaksi padan kanssa sopii täyteläinen punaviini. Tarjoa padan kanssa keitettyä riisiä.
Ainekset
- 1 kokonainen broileri
- tai vastaava määrä broileripaloja
- 12 pikkusipulia
- 2 kokonaista chiliä
- 20 kivellistä oliivia
- sitruunaviipaleita
- öljyä
- suolaa
Haudutusliemi:
- 2–3 rkl öljyä
- 4 murskattua valkosipulinkynttä
- 1/2 tl kanelia
- 1 rkl harissaa
- 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
- 1/4 tl rouhittua mustapippuria
- 1 rkl tummaa sokeria
- 1/4 tl sahramia
- 3 dl kuivaa valkoviiniä
- 1/2 kanaliemikuutiota
Valmistusohje
1. Ruskista broileripalat öljyssä. Siirrä uunikestävään vuokaan tai pataan ja mausta suolalla. Kuori ja ruskista myös sipulit, siirrä univuokaan. Puolita chilit, poista siemenet. Lisää chilit, oliivit ja sitruunaviipaleet broileripalojen ja sipuleiden päälle.
2. Kuumenna öljy pannulla. Lisää mausteet sahramia lukuunottamatta ja kuumenna hetki sekoitellen. Kaada pannulle viini, murenna sekaan liemikuutio. Kiehauta haudutusliemi ja mausta tarvittaessa suolalla.
3. Kaada liemi pataan ja hauduta ruokaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes kana on kypsää. Lisää vesitilkkaan sekoitettu sahrami vasta hauduttamisen loppuvaiheessa, ettei sen herkkä aromi tuhoudu. Tarjoa padan kanssa keitettyä riisiä.
Syksy on pataruokien aikaa!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous