Marskin lihapullat
Punajuuriperunakiusausta, hunajavoissa paistettuja ruusukaaleja ja Marskin lihapullia. Nappivalinta viikonlopun lounaspöytään.
Ainekset
Marskin lihapullat
- 400 g lammasjauhelihaa
- 200 g nauta-sikajauhelihaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl voita tai öljyä
- 8 anjovisfileetä + tilkka lientä
- 1 dl vettä
- 1 dl kermaa
- 2 viipaletta paahtoleipää
- 1 muna
- 1 1/2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- silputtua persiljaa
Valmistusohje
Marskin lihapullat pyöräytetään näin helposti:
1. Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna voi tai öljy pannulla, lisää sipulisilppu ja murskaa päälle valkosipulinkynnet. Kuumenna hetki sekoitellen, lisää tomaattipyree ja tilkka anjovislientä, anna kuumentua hetki. Jäähdytä seos.
2. Hienonna anjovikset haarukalla. Leikkaa leipäviipaleet kuorettomiksi ja murenna kerma-vesiseokseen. Lisää kananmuna ja anna leivän turvota hetki. Lisää sipuliseos, anjovikset, jauheliha, persiljasilppu ja mausteet. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää sekaan pari lusikallista vesitilkassa turvotettuja korppujauhoja. Anna taikinan maustua jääkaapissa puolisen tuntia.
3. Pyörittele taikinasta keskikokoisia lihapullia ja paista ne voi-öljyseoksessa ruskeiksi.
Vinkki: Tarjoa Marskin lihapullat hunajavoissa paistettujen ruusukaalien ja punajuuri-perunakiusauksen kanssa. Kesäaikaan alkujuomana maistuu Marskin sima eli Louhisaaren juoma.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivot lammaspasteijat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous