Reseptit

Masariinileivokset

Masariinileivosten kuorrutteeseen on tavallisesta poiketen lisätty sitruunatahnaa ja sitruunamehua. Leikkaa levy parin suupalan kokoisiksi paloiksi, jos juhlapöydässä on paljon muutakin makeaa tarjolla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

30

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g voita
  • 200 g mantelimassaa
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl maitoa
  • 1/4 tl karvasmanteliöljyä
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 3 1/2 dl erikoishienoa kidesokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta

Kuorrutus

  • 4-5 dl tomusokeria
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • 1 dl sitruunatahnaa (lemoncurd)
  • punaista elintarvikeväriä

koristeeksi

  • pakastekuivattua vadelmamurua
  • tuoreita vadelmia

Valmistusohje

Masariinileivokset leivotaan näin helposti:

1. Sulata voi. Raasta mantelimassa. Sekoita kulhossa munat, maito ja manteliöljy. Yhdistä kaikki kuivat aineet toisiinsa ja lisää munaseokseen. Kääntele taikinaan lopuksi haaleaksi jäähtynyt voisula.

2. Peitä noin 30 x 40 cm:n kokoinen korkeareunainen uunivuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alaosassa25–30minuuttia tai kunnes kakku on keskeltä kypsä. Anna pohjan jäähtyä.

3. Tee kuorrute: Sekoita tomusokeri, sitruunamehu, sitruunatahna ja elintarvikeväri. Levitä kuorrutus kakulle. Ripottele päälle vadelmamuruja. Anna kuorrutuksen jähmettyä pari tuntia. Leikkaa kakku pieniksi leivoksiksi. Koristele masariinileivokset tuoreilla vadelmilla.

4. Tarjoa leivokset esimerkiksi valmistujaisten buffet-pöydässä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivot näyttävät, vaaleanpunaiset leivokset

X