Reseptit

Massaman curry

Thaimaalaista massaman-curryä voi varioida vaihtamalla kanan naudanlihaan tai korvaamalla lihan kasviksilla sekä kikherneillä.

Teksti:
Anna.fi
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Massaman curry

  • 400 g broilerin rintafileetä
  • 2 perunaa
  • 200 g bataattia
  • 3 rkl massaman-currytahnaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 silputtu sipuli
  • 1 tähtianis
  • 6 limetinlehteä
  • 2 rkl palmusokeria
  • 1 dl paahdettuja cashewpähkinöitä
  • 5 dl kookosmaitoa
  • 2 dl kanalientä
  • 2 rkl thaikalakastiketta
  • 2 rkl tamarinditahnaa

Pinnalle

  • thaibasilikaa

Valmistusohje

Massaman curry tehdään helposti näin:

1. Leikkaa liha kuutioiksi. Kuori ja kuutioi perunat ja bataatti. Kuori ja silppua sipuli.

2. Kuumenna öljy kasarissa, lisää currytahna ja anna kiehua hetki. Lisää sipulisilppu ja kiehauta se pehmeäksi. Kaada päälle kookosmaito ja kanaliemi. Lisää joukkoon perunat, bataatti, limetinlehdet, tähtianis ja sokeri. Keitä aineksia 5 minuuttia. Lisää broileripalat ja pähkinät. Keitä vielä 10-15 minuuttia. Mausta curry kalakastikkeella ja tamarinditahnalla. Kiehauta, lisää päälle thaibasilikaa ja tarjoa massaman curry keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

Kokeile myös raikasta thaimaalaista kurkkusalaattia, thaimaalaista possusalaattia tai thaimaalaista häränfileetä.

Lue myös: Thaimaalainen ruoka hurmaa hienoilla makuyhdistelmillään

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin helposti tehdään hernerouhe-perunacurry

X