Reseptit

Maukas gluteeniton tuorejuustopiirakka ilman uunia

Tuorejuustopiirakka valmistuu vauhdikkaasti. Se on raikas ja maukas tarjottava kevään juhliin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja

  • 80 g margariinia sulatettuna
  • 3 dl mantelijauhoja
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • ripaus suolaa

Täyte

  • nippu ruohosipulia
  • 1 pieni kurkku
  • 2 keskikokoista suolakurkkua
  • 150 g kevytfetajuustoa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 3 rkl hienonnettua tuoretta minttua
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • ripaus mustapippuria
  • (suolaa tarvittaessa)

Pinnalle

  • ituja tai silmusalaattia
  • mintunlehtiä

Valmistusohje

1. Sekoita pohjan ainekset kulhossa, ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohja- tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta pohja jääkaappiin jähmettymään.

2 Hienonna ruohosipuli, ja kuutioi kurkku sekä suolakurkut. Murenna fetajuusto.

3 Sekoita tuorejuusto ja jogurtti kulhossa, ja mausta seos mintulla, sitruunankuorella ja mehulla sekä mustapippurilla. Kääntele joukkoon ruohosipuli, kurkku- ja suolakurkkukuutiot sekä fetamurut.

4 Irrota rapea piirakkapohja vuoasta. Lusikoi täyte pohjan päälle, ja ripottele pinnalle ituja tai silmusalaatteja sekä tuoreita mintunlehtiä.

Lisää gluteenittomia leivonnaisia:

sienipiirakka

Gluteeniton sienipiirakka

828413-fetapinaattipiirakka_kakko.jpg

Pinaatti-fetapiiraat

733956-muffinit.jpg

Tomaattimuffinit

Kotiliesi.fi: Gluteeniton kasvisleipä

X