Reseptit

Maukas siikaleipä

Käytä vierasleipiin aina päiväntuoretta leipää ja suosi lomalla paikallisten pienleipomoiden tuotteita. Tarjoile vieraille wasabimajoneesilla maustettuja siikaleipiä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Maukas siikaleipä

  • 1 kauraleipä
  • wasabilla maustettua majoneesia
  • noin 500 g graavisiikaa
  • sitruunamehua
  • 1 dl retiisejä
  • 3 rkl seesaminsiemeniä
  • versoja tai vesikrassia

Valmistusohje

 Maukas siikaleipä valmistuu helposti näin:

  1. Leikkaa tuore kauraleipä viipaleiksi ja voitele wasabilla maustetulla majoneesilla.
  2. Asettele leivän päälle graavisiikaa, sitruunamehua ja retiisejä. Koristele leivät vesikrassilla tai versoilla.

Vinkki: Näin graavaat siikafileet

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet siikaa sienipetillä

X