Reseptit

Mausteinen bataattilaatikko

Valmista tänä jouluna lanttulaatikon sijasta tai sen lisäksi pehmeää ja miedosti mausteista bataattilaatikkoa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Mausteinen bataattilaatikko hurmaa pehmeillä mauillaan.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mausteinen bataattilaatikko

  • noin 800 g bataatteja
  • 1 sipuli
  • mietoa kasvislientä
  • pala tuoretta inkivääriä
  • tai reilu 1 tl kuivattua inkivääriä
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 munaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2-3 rkl siirappia
  • muskottia ja/tai valkopippuria
  • (ripaus kanelia)
  • suolaa

Pinnalle:

  • voinokareita
  • korppujauhoja

Valmistusohje

Mausteinen bataattilaatikko valmistuu näin helposti:

1. Pese, kuori ja paloittele bataatit. kuorija hienonna sipuli. Kuori ja hienonna tuore inkivääri. Laita ainekset kattilaan ja hauduta ne pehmeiksi miedossa kasvisliemessä. Kun bataatit ja sipulit ovat pehmenneet,  soseuta ne esim. sauvasekoittimella. Lisää soseen joukkoon kerma-vehnäjauhoseos, munat ja siirappi. Mausta muskotilla tai pippurilla, halutessasi kanelilla sekä suolalla. Jos käytät kuivattua inkivääriä, lisää se tässä vaiheessa.

2. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä  mausteinen bataattilaatikko 175-asteisessa uunissa. Aikaa kypsymiseen kuluu noin tunti.

Saatat pitää myös mausteisesta bataatti-kikhernesalaatista, bataattipannukakuista tai paahdetusta papu-feta-bataattisalaatista.

Katso myös muiden perinteisempien joululaatikoiden reseptit:

761842-porkkanalaatikko_Marstio.jpg
© Jorma Marstio

Porkkanalaatikko

761836-lanttulaatikko_Marstio.jpg

Lanttulaatikko

853815-joulunlaatikot_marstio.jpg

Imelletty perunalaatikko

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet lanttu-bataattilaatikon

X