Reseptit

Mausteinen omenachutney

Tarjoa mausteista omenachutneyta esimerkiksi lihan kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g kuorittuja kotimaisia omenoita
  • 2–3 sipulia
  • 1 rkl öljyä
  • 1.5 rkl currya
  • 1 tl chilihiutaleita
  • 1–2 kanelitankoa
  • 0.5 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 pkt Dansukkerin Hillo-marmeladisokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua musta- tai valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori omenat, poista siemenkodat. Paloittele omenat. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet.

2. Pane ainekset kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja hauduta hiljalleen puolisen tuntia välillä sekoitellen.

3. Anna chutneyn jäähtyä noin 15 minuuttia ja purkita. Säilytä chutney jääkaapissa.

X