Reseptit

Mausteiset porkkanamuffinit

Makua mausteista. Porkkanamuffinit vain paranevat, kun ne saavat tekeytyä yön yli. Muffineiden sijasta voit paistaa taikinasta yhden kakun halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoisessa vuoassa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl hienoa porkkanaraastetta
  • 2 isoa munaa
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/2 tl inkivääriä
  • 3/4 dl rypsiöljyä

Kuorrutus

  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 50 g pehmeää voita
  • 1 1/2 dl tomusokeria
  • 2 tl raastettua sitruuna kuorta
  • 1–2 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

 

1. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää lopuksi öljy ja porkkanaraaste.

2. Jaa taikina isoihin Amerikan muffinivuokiin. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

3. Sekoita kuorrutusaineet sähkövatkaimella sileäksi. Lusikoi tai pursota kuorrutus jäähtyneiden muffinien päälle. Koristele halutessasi nonparelleilla ja porkkananauhoilla.

Katso myös:

Porkkanamuffinit, Ruoka.fi

Porkkanaleivokset, Ruoka.fi

Amerikkalainen porkkanaleivos, Kotiliesi.fi

X