Reseptit

Mausteista karitsaa paahdetulla bataatilla

Mausteinen karitsa ja paahdettu bataatti ovat valmista puolessa tunnissa. Vuoden 2013 Suomen MasterChef -kilpailun voittajan Kira Åkerström-Kekkosen ideoima resepti löytyy hänen uutuuskirjastaan Max 30 min.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mausteinen karitsa ja paahdettu bataatti

  • 600 g luomubataattia (4 pientä tai 2 keskikokoista)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa
  • 200 g karitsan jauhelihaa (tai rasvaista naudan jauhelihaa)
  • mustapippuria
  • 1 tl kanelia
  • 11/2 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • 11/2 rkl tummaa balsamietikkaa
  • 1 dl tiiviisti paineltua lehtipersiljaa
  • 1 dl tiiviisti paineltua vahvaa minttua
  • 1/2 pakettia fetaa
  • 1/2 granaattiomenaa

Valmistusohje

Mausteinen karitsa valmistuu näin:

Mausteinen karitsa saa säsäyseyttä, kun se tarjotaan paahdetun bataatin kanssa.

1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Pese bataatit juuresharjalla, paloittele sentin paksuisiksi paloiksi ja pane leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Kaada bataattien joukkoon puolet öljystä ja hunajasta. Mausta reippaasti suolalla ja sekoita. Paahda uunissa noin 20 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä, ja ne ovat saaneet reippaasti väriä.

2. Kaada loput öljystä kuumalle pannulle. Ruskista jauhelihaa seitsemän minuuttia, kunnes se on syvän ruskeaa ja rapeaa. Mausta puolivälissä paistamista suolalla ja pippurilla. Mausta lopuksi kanelilla, juustokuminalla, chilillä ja hunajalla. Sekoita joukkoon 1 rkl balsamietikkaa.

3. Jauhelihan paistuessa hienonna yrtit, murusta feta ja erottele granaattiomenan siemenet kuoresta leikkaamalla hedelmä neljään osaan ja koputtelemalla kuoria niin, että siemenet irtoavat.

4. Sekoita bataatti jauhelihan joukkoon. Lämmitä, mikäli jauheliha on päässyt jäähtymään. Sekoita joukkoon yrtit ja loput balsamietikasta, jaa lautasille. Viimeistele fetamuruilla ja granaattiomenan siemenillä.

Resepti:Kira Åkerström-Kekkonen.

Katso myös:

Lammaspaimenen parempi paistos, Ruoka.fi

Tomaattinen karitsanjauhelihakeitto, Ruoka.fi

Itämaiset lihapyörykät, Kotiliesi.fi

X