Reseptit

Meksikolaiset burritot

Tässä burritoreseptissä meksikolaiset tortillat nautitaan guacamolen ja salsakastikkeen kanssa. Osta valmiita tortilloita tai tee tortillat itse.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola/Skoy

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 pehmeää valmista vehnätortillaa tai

Vehnätortillat:

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¾ tl suolaa
  • 2 dl Kylmää vettä
  • 2 rkl öljyä

täyte:

  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 paprika
  • 2 chiliä
  • 2 tomaattia
  • öljyä
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 dl tomaattipyreetä
  • 400 g säilöttyjä kidneypapuja
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • (vettä tai lihalientä)

salsakastike:

  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 eriväristä paprikaa
  • 1 chili
  • 6 tomaattia
  • tuoretta korianteria
  • öljyä
  • suolaa
  • Lisäksi: salaattia, punasipulisuikaleita, ranskankermaa, juustoraastetta

Valmistusohje

Burrito on pehmeä, rullattu ja lämmin tortilla, jonka voi täyttää lihalla, kalalla, kasviksilla ja kastikkeella. Tässä burritoreseptissä meksikolaiset tortillat nautitaan guacamolen ja salsakastikkeen kanssa. Osta valmiita tortilloita tai tee tortillat itse, reseptin saat tästä.

Tortilla-ohje:

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään käsin tai monitoimikoneessa. Lisää vesi sekä öljy ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kuuteen osaan ja pyöritä palat palloiksi. Kauli taikinapallot ohuiksi pyöreiksi levyiksi, joiden halkaisija on noin 20 cm. Kuumenna suuri valurautapannu tai pinnoitettu paistinpannu. Paista tortilloja ilman rasvaa noin minuutin ajan molemmilta puolilta. Varo paistamasta niitä liian kauan, sillä ne kovettuvat helposti. Pinoa tortillat päällekkäin ja peitä ne kostealla pyyhkeellä.

Täyte:

Kuori ja hienonna täytteeseen tulevat sipulit sekä valkosipulinkynnet. Huuhdo ja halkaise paprika sekä chili. Poista niistä kanta sekä siemenet ja kuutioi paprikan- sekä chilinpuolikkaat.

Huuhdo ja kuutioi tomaatit.

Kuumenna tilkka öljyä pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää jauheliha pienissä erissä ja ruskista se. Lisää sipulit sekä valkosipuli ja jatka paistamista, kunnes sipulit ovat kuullottuneet.

Lisää paprika, chili, tomaatit sekä tomaattipyree ja hauduta aineita silloin tällöin sekoittaen noin viisi minuuttia. Valuta ja huuhdo pavut. Lisää ne jauhelihan joukkoon. Mausta
seos maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Lisää tarvittaessa tilkka vettä tai lihalientä ja hauduta seosta noin 15 minuuttia.

Tee salsakastike.

Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet. Huuhdo ja halkaise paprikat sekä chili. Poista niistä kanta sekä siemenet ja suikaloi tai kuutioi paprikan- ja chilinpuolikkaat.

Huuhdo ja kuutioi tomaatit. Hienonna korianteri. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa tai paistokasarissa ja lisää sipulit sekä valkosipuli. Kuullota niitä hetki. Lisää muut hienonnetut
vihannekset korianteria lukuun ottamatta ja hauduta noin viisi minuuttia tai kunnes vihannekset ovat sopivasti pehmenneet.

Lisää hienonnettu korianteri ja mausta kastike maun mukaan suolalla.

Tee guacamole.

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Huuhdo ja halkaise chili. Poista siitä kanta sekä siemenet ja hienonna chilinpuolikkaat. Huuhdo ja hienonna tomaatit.
Halkaise avokadot ja poista niistä kivi sekä kuoret. Soseuta malto haarukalla. Hienonna korianteri. Raasta limetistä kuori, halkaise limetti ja purista puolikkaista
mehu. Sekoita kaikki aineet keskenään ja mausta guacamole maun mukaan suolalla.

Kuumenna ja täytä tortillat

Kuumenna valmiit tortillat ohjeen mukaan ja itse tehdyt tortillat tarvittaessa, jos ne ovat ehtineet jäähtyä. Voit panna kaikki aineet erikseen tarjolle tai täyttää tortillat valmiiksi
salaatilla, punasipulisuikaleilla, jauhelihatäytteellä, salsakastikkeella, guacamolella, rankankermalla ja juustoraasteella.

X