Reseptit

Melonia ja mozzarellaa

Mozzarella yhdistetään yleensä tomaattiin, mutta mehevä juusto toimii hyvin myös melonin kanssa. Kokeile esimerkiksi salaatissa!

Teksti:
Seija Kilström ja Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kypsä verkkomeloni
  • 1 minivesimeloni tai puolet isosta vesimelonista
  • 3-4 palloa bufala-mozzarellaa
  • 2 punasipulia
  • 1 ruukku basilikaa
  • mustapippuria myllystä

Lisäksi

  • oliiviöljyä
  • valkoista balsamicoa

Valmistusohje

Makeat melonit ja mieto mozzarella sopivat makupariksi salaattiin.

Paloittele melonit kuutioiksi tai lohkoiksi. Pane tarjoiluvadille. Revi mozzarella keoksi melonien päälle.

Jauha päälle mustapippuria myllystä. Leikkaa sipulit läpikuultavan ohuiksi viipaleiksi. Lisää salaatin päälle basilikanlehtien kanssa.

Tarjoa salaatin kanssa hyvää oliiviöljyä ja valkoista balsamicoa.

X