Reseptit

Melonigazpacho

Alkukeitoksi sopii viilennetty melonigazpacho yrttimaustettujen mozzarellapallojen kera.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Seppo Saarentola

Alkukeitoksi sopii viilennetty melonigazpacho yrttimaustettujen mozzarellapallojen kera.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Melonigazpacho:

  • 1/4 vesimelonia
  • 3 kypsää tomaattia
  • 1 kurkku
  • 1 punasipuli
  • 3 rkl limetin mehua
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä esim. minttua ja persiljaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 5-6 tippaa tabascoa
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

  • minimozzarellapalloja
  • yrttejä
  • loraus oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuori meloni ja paloittele. Leikkaa tomaattien päihin ristiviillot. Kasta tomaatit kiehuvaan veteen hetkeksi. Kuori tomaatit ja poista kannat. Paloittele tomaatit ja kurkku. Kuori ja paloittele punasipuli. Nosta kasvikset tehosekoittimen kulhoon.

2. Aja keitto tasaiseksi. Mausta keitto limetinmehulla, hienonnetuilla yrteillä, oliiviöljyllä, tabascolla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

3. Hurauta maut vielä sekaisin. Keitto saa jäädä juoksevaksi. Anna keiton maustua viileässä tarjoiluhetkeen saakka.

4. Mausta mozzarellapallot yrteillä ja oliiviöljyllä. Annostele keitto juomalaseihin ja nostele seuraksi mozzarellapalloja.

X