Reseptit

Minibriossit

Pienet briossit voi täyttää monin eri tavoin. Tässä täytteenä on tuorejuustoa ja viikunahilloa. Myös ilmakuivattu kinkku tai kylmäsavulohi sopivat briossien täytteeksi tuorejuuston kanssa. Briossitaikinan voi tehdä jo edellisenä iltana ja laittaa jääkaappiin odottamaan leipomista.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 25 g hiivaa
  • 11/2 dl kylmää maitoa
  • 3 munaa
  • noin 9 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 200 g huoneenlämpöistä voita

Voiteluun

  • 1 muna

Päälle

  • suolahiutaleita

Täyte

  • 200–300 g tuorejuustoa
  • viikunahilloa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva maitoon. Lisää munat ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Lisää voi pieninä nokareina. Alusta taikinaa käsin 10 minuuttia, koneella 5 minuuttia. Anna kohota lämpimässä tunti.

2. Pyörittele 3/4 taikinasta pieniksi pulliksi ja loput taikinasta vielä pienemmiksi palloiksi. Voitele pieni- tai keskikokoinen muffinipelti. Pane pullat koloihin. Tee keskelle jokaista pullaa reilu syvennys, paina sisään pikkupallo. Kohota briosseja 50 minuuttia. Voitele munalla, ripottele pinnalle vähän suolahiutaleita. Paista 220-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Halkaise briossit, sivele väliin reilusti tuorejuustoa, lisää keskelle nokare viikunahilloa.

Lisää pikkusyötäviä juhlapöytään:

743630-minimuffinit_Pakarinen.jpg

Minimuffinit kevään juhliin

983828-tuulihatut.jpg

Lohituulihatut

975703-minijuustomuffinit.jpg

Täytetyt minijuustomuffinit

Kotiliesi.fi: Minileivokset

X