Miniburgerit tartarpihvillä ja avokadotahnaa

Miniburgerit tartarpihvillä ja avokadotahnaa 

6 annosta
yli 2h
Keskitaso

Ainekset

Burgerit:

4.5 dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl rypsiöljyä
0.5 tl suolaa
11 dl (10 - 11 dl) vehnäjauhoja

Tartarpihvit:

400 g naudan laadukasta ulko- tai sisäfileetä
0.5 tl suolaa
0.5 tl maustepippuria
1 rkl oliiviöljyä

Avokadotahna:

1 avokado
ripaus suolaa
limetin mehu

Valmistusohje

Tartar-pihveillä täytetyt miniburgerit sopivat pikkujoulupöydän tai uuden vuoden vastaanottajaisten pikkusuolaisiksi tarjottavaksi. Tästä annoksesta tulee miniburgereita 4-6 hengelle.

1. Liuota hiivaa kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, suola ja puolet vehnäjauhoista. Anna yleiskoneen vaivata ainekset sekaisin ja lisää loput jauhot. Anna koneen käydä kunnes taikina on kimmoisaa. Peitä kulho kelmulla ja anna kohota noin 30 minuuttia.
2. Kuomoa taikina pöydälle ja jaa se noin 20 palaan. Pyörittele palat sileiksi pulliksi ja anna kohota vielä noin 15 minuuttia. Paista 220-asteisessa uunissa keskitasolla 8–10 minuuttia.
3. Hienonna liha pieniksi kuutioiksi terävällä veitsellä. Sekoita kaikki ainekset lihan joukkoon ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
4. Soseuta avokado haarukalla ja sekoita joukkoon suola ja limetinmehu. Halkaise minisämpylät, lusikoi väliin avokadotahnaa ja tartaria. Tarjoile heti.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat