Reseptit

Minimunakkaat

Minimunakkaat säilyvät mehevinä, kun teet ne alumiinisiin vuokiin. Niistä piiraat voi myös tarjoilla kätevästi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jorma Marstio/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 kananmunaa
  • 5 rkl vettä tai maitoa
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria
  • 1/2 ruukkua rucolaa hienonnettuna
  • 125 g minimozzarellapalloja
  • 1 dl parmesaaniraastetta

Tarjoiluun

  • kourallinen minitomaatteja
  • 4 viipaletta parmankinkkua
  • 1/2 ruukkua rucolaa

Valmistusohje

1. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon vesi. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä hienonnetulla rucolalla. Kaada seos kahdeksaan pieneen uuninkestävään vuokaan tai kahvikuppiin.

2. Puolita minimozzarellapallot ja lisää vuokiin. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste ja paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia tai kunnes seos on hyytynyt mutta vielä mehevä.

3. Lohko minitomaatit ja revi parmankinkkuviipaleet kahteen osaan.

4. Jaa tomaatit ja kinkut minimunakkaiden päälle ja viimeistele rucolan lehdillä.

Munakasta monessa muodossa:

827680-munakasrulla_taytetty-pinaatilla.jpg

Pinaatilla maustettu munakasrulla

Parsa_vuohenjuustofrittata

Parsa-vuohenjuustofrittata

743602-uunimunakas.jpg

Uunimunakas

Kotiliesi.fi: Munakassushi

X